Coconut Frappe jest delikatnym, słodkim drinkiem o mlecznym kolorze. Do jego przygotowania potrzebne są trzy składniki: likier irlandzki, np. Bailey’s, Malibu rum oraz mleko. W tej mieszance najbardziej wyczuwalny jest likier irlandzki.
Coconut Frappe najlepiej jest podać w wysokiej szklance typu higball. Jej brzeg można ozdobić wiórkami kokosowymi. Wystarczy zwilżyć sokiem z cytryny lub limonki krawędź szklanki, a następnie zanurzyć w wiórkach kokosowych (np. rozsypanych na talerzyku).
Składniki:
- likier irlandzki, np. Bailey’s (2 części)
- Malibu rum (1 część)
- mleko (2 części)
- kostki lodu
Sposób przygotowania:
Do shakera wlewamy wszystkie składniki i dobrze wstrząsamy, aż do spienienia. Wszystko przelewamy do szklanki wypełnionej kostkami lodu. Szklankę można wcześniej ozdobić wiórkami kokosowymi.